Νοέμβριος 2008 Έκδοση 4
myFactory News

Η ηλεκτρονική ενημέρωση της Βιομηχανίας

Τεχνολογίες Κωδικοποίησης & Ιχνηλασιμότητας Προϊόντων

 
Από τη Ζύγιση στην Ιχνηλασιμότητα: Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα σύγχρονα συστήματα ζύγισης και ιχνηλασιμότητας

Το σύγχρονο περιβάλλον του Λιανεμπορίου δέχεται καθημερινά πιέσεις για μείωση του κόστους, άμεση απόκριση στις αλλαγές στη ζήτηση, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και διασφάλιση της Ασφάλειας των προϊόντων. Στο πλαίσιο της ‘ενοποιημένης’ λογικής για τη διαχείριση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, οι Αλυσίδες Λιανεμπορίου ζητούν από τους προμηθευτές τους να πραγματοποιούν οι ίδιοι την ζύγιση και σήμανση για τα προϊόντα που πωλούνται βάσει του βάρους.  Επιπλέον, οι ανάγκες για φρέσκα και κατά παραγγελία προϊόντα στο ράφι προϋποθέτουν υψηλά επίπεδα απόκρισης και ευελιξίας από την πλευρά των προμηθευτών.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι Βιομηχανίες Τροφίμων καλούνται να υλοποιήσουν ευέλικτα συστήματα ζύγισης και σήμανσης που θα ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους και θα επικοινωνούν αρμονικά με τα υπάρχοντα συστήματα (Ιχνηλασιμότητας, ERP, WMS, κτλ) εσωτερικά ή εξωτερικά της επιχείρησης.

Αυτό το άρθρο έχει σκοπό:
  • Να ορίσει τον χώρο της ζύγισης και σήμανσης στο πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων.
  • Να παρουσιάσει τις βασικές προδιαγραφές των συστημάτων ζύγισης και σήμανσης, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές απαιτήσεις των Βιομηχανικών επιχειρήσεων..

 

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ     

Μάθετε περισσότερα: Συστήματα Βιομηχανικής Ζύγισης & Σήμανσης

 

Διαχείριση Παραγωγής


SAP MII (Manufacturing Integration & Intelligence):Συγχρονίζοντας την παραγωγή με την εφοδιαστική αλυσίδα

Οι Βιομηχανικές επιχειρήσεις σήμερα λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις για αποδοτικότερη παραγωγή, βέλτιστη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού και άμεση απόκριση σε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως: αιφνίδιες αλλαγές στη ζήτηση, ελλείψεις υλικών, βλάβες εξοπλισμού, κτλ.

 
Σε αυτές τις συνθήκες, κρίνονται απαραίτητα τα εξής:

(α) Real-time συλλογή των δεδομένων παραγωγής και παρουσίασή τους με απλό τρόπο στο πλάισιο της κάθε θέσης (Διευθυντή Παραγωγής, ΙΤ Manager, Διευθυντή Ποιότητας, κτλ).
 
(β) Συγχρονισμός επιχειρησιακών και παραγωγικών διαδικασιών, μέσα από την ομαλή ανταλλαγή δεδομένων (παραγγελίες, εντολές παραγωγής, επίπεδα αποθεμάτων, συνταγές, δεδομένα ιχνηλασιμότητας, αναλώσεις υλικών, αποτελέσματα παραγωγής, κτλ) μεταξύ του ERP και των συστημάτων παραγωγής (MES, PLC, SCADA). 

Σε αυτή την παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στις 30/10/08 στα πλαίσια της συμμετοχής μας ως SAP Manufacturing Partners στο SAP World Tour Event 08, περιγράφουμε τα εργαλεία και τις εφαρμογές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των παραπάνω απαιτήσεων, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα «Πώς μπορεί να συγχρονιστεί η παραγωγική διαδικασία μιας επιχείρισης με την εφοδιαστική της αλυσίδα;».

 

Δείτε το video της παρουσίασης     

Μάθετε περισσότερα: Τι είναι Manufacturing Intelligence, Σουίτα Λύσεων iFactory 

 

 

Τι είναι το myFactory News;
Τι θέματα περιλαμβάνει, που απευθύνεται, πώς θα γίνετε συνδρομητής

Προηγούμενα Τεύχη
Περιηγηθείτε σε όλα τα τεύχη του myFactory News

Πείτε μας τις προτάσεις σας
Ποια θέματα θα θέλατε να δείτε στο myFactory News;
Ποια είναι η γνώμη σας για το περιεχόμενο;

Προωθήστε το σε συνεργάτες


 
Εάν θέλετε να λαμβάνετε το Newsletter αυτομάτως στο email σας, μπορείτε να εγγραφείτε στην φόρμα που βρίσκεται εδώ.