Kαινοτομίες στη συσκευασία με ελληνικά χρώματα

H Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ συμμετείχε δυναμικά στην κορυφαία διεθνή έκθεση συσκευασίας Interpack 2014. Στο περίπτερο της, η Ζήνων παρουσίασε για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά το MEL System® (Modular End-of-Line), για το οποίο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πολυεθνικές εταιρίες στο κλάδο διατροφής, φαρμάκων κλπ.

Το MEL System® είναι μια παγκόσμια καινοτομία στη σχεδίαση και υλοποίηση συστημάτων συσκευασίας για το τμήμα «end-of-line». Το end-of-line ξεκινά μετά τη συσκευαστική μηχανή του ατομικού προϊόντος και συνεχίζει μέχρι την αποθήκευση ή αποστολή των μονάδων μεταφοράς (κιβώτια, πολυσυσκευασίες, παλέτες κλπ). Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενδιάμεσες λειτουργίες για την διαμόρφωση του τελικού προϊόντος και την ασφαλή μεταφορά του στην εφοδιαστική αλυσίδα: σήμανση και κωδικοποίηση, έλεγχο βάρους, εγκιβωτισμό, κωδικοποίηση κιβωτίου, παλετοποίηση, περιτύλιξη παλέτας με stretch film, σήμανση παλέτας, sorting κλπ.

Το MEL System® σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τους έμπειρους μηχανικούς της Ζήνων και έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε ελληνικές επιχειρήσεις (HEINEKEN, TASTY κλπ) προσφέροντας σημαντικά οφέλη, όπως αύξηση παραγωγικότητας, ΟΕΕ, μείωση κόστους, βέλτιστη αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων κ.α.

Το MEL System® είναι μοναδικό γιατί εισάγει μια σειρά από καινοτομίες:

  • Καινοτομική σχεδίαση με modules, δηλαδή σε διακριτά τμήματα. Συνδυάζει την ολιστική προσέγγιση με την ευελιξία. Δηλαδή ενώ το MEL System® είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξοπλισμού, συστημάτων ελέγχου και λογισμικού διαχείρισης παραγωγής και μπορεί να διαχειριστεί το προϊόν σε όλο το end-of-line, η υλοποίηση του μπορεί γίνει τμηματικά. Έτσι ο πελάτης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητές του, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε module επιθυμεί.
  • Το πληροφοριακό σύστημα Backbone. Το Backbone, που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» του συστήματος, έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Ζήνων για να προσφέρει έλεγχο της γραμμής, ιχνηλασιμότητα και μέγιστη παραγωγικότητα.  
  • Διευκόλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το MEL System® δίνει πολλές δυνατότητες που διευκολύνουν τη ροή των προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως αυτόματη αποστολή παλετών στους πελάτες, παρακολούθηση παραδόσεων παλετών στην αποθήκη κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το διεθνές site της Ζήνων, www.zenon-robotics.com

Επιπλέον η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ABETE παρουσίασε στο περίπτερό της τα αναλώσιμα υψηλής ποιότητας LABELS RIBBONS® καθώς και το νέο προϊόν PRINT O KIT®, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το PRINT O KIT® είναι ένα καινοτόμο προϊόν που φέρνει την επανάσταση στην αγορά ετικετών και μελανοταινιών. Περιλαμβάνει ετικέτες θερμικής μεταφοράς μαζί με την αντίστοιχη μελανοταινία (ποιότητα, πλάτος, μήκος) σε ένα οικονομικό πακέτο με την εγγύηση της επωνυμίας LABELS RIBBONS® .

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της LABELS RIBBONS, www.labels-ribbons.com.

 

<