Πώς μπορείτε να μειώσετε τα κόστη του εργοστασίου σε περιόδους μείωσης τζίρου;

Σας προτείνουμε 5 απλούς τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την παραγωγή και τη συσκευασία, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

 

1. Χρησιμοποιήστε ατύπωτα χαρτοκιβώτια

Αν χρησιμοποιείτε ατύπωτα κιβώτια και εκτυπώνετε τις μεταβλητές πληροφορίες (όνομα προϊόντος, τεμάχια, βάρος, ημ.λήξης, LOT, barcodes, κ.ά) πάνω σε αυτά στη γραμμή παραγωγής, μειώνετε δραστικά το κόστος αποθεμάτων. Η τακτική αυτή, γνωστή ως ‘Generic Carton Printing’, υιοθετείται σήμερα από ολοένα και περισσότερες ελληνικές βιομηχανίες.

Διαβάστε το άρθρο μας: Πώς να μειώσετε το κόστος των ομαδικών συσκευασιών.

 

2. Αποφύγετε την υπερ-πλήρωση των προϊόντων

Όταν η ζύγιση των Α’ υλών γίνεται με υψηλή ακρίβεια, εξοικονομείτε υλικά καθώς επιτυγχάνετε βέλτιστη γέμιση των συσκευασιών. Αν πραγματοποιείτε τον έλεγχο δυναμικά (in-line checkweighing), διασφαλίζετε ότι όλα τα προϊόντα έχουν το σωστό βάρος. Κι αυτό γιατί ένας checkweigher αναγνωρίζει τις αποκλίσεις σε πραγματικό χρόνο και ενημερώνει αυτόματα τη γεμιστική μηχανή.

Δείτε πόσα χρήματα εξοικονομείτε αν μειώσετε την υπερ-πλήρωση κατά 1 γραμμάριο!

 

3. Κωδικοποιήστε τα προϊόντα σας αυτόματα

Ένας τρόπος για να μειώσετε άμεσα το κόστος παραγωγής είναι να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία σήμανσης και κωδικοποίησης των προϊόντων. Τα σύγχρονα συστήματα επιτρέπουν είτε την αυτόματη εκτύπωση και επικόλληση ετικετών επάνω στη συσκευασία (Print & Apply) είτε την αυτόματη επικόλληση ετικετών και τη μετέπειτα εκτύπωση μεταβλητών πληροφοριών επάνω στο προϊόν.

Δείτε στο video πώς μια ελληνική βιομηχανία μείωσε το κόστος παραγωγής με την αυτοματοποίηση της σήμανσης και κωδικοποίησης των προϊόντων.

 

4. Αυτοματοποιήστε την παλετοποίηση

Ένα σημαντικό μέρος του κόστους παραγωγής μπορεί να μειωθεί με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων για την αυτόματη παλετοποίηση των συσκευασιών (χαρτοκιβωτίων, χαρτόδισκων, τελάρων, πακέτων, κ.ά). Οι σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής και αυτοματισμού επιτρέπουν ταυτόχρονη κάλυψη έως και 5 γραμμών παραγωγής για διάφορες μορφές συσκευασίας.

Δείτε videos από ρομποτικά συστήματα παλετοποίησης σε ελληνικές βιομηχανίες.

 

5. Αποσύρετε τα μηχανήματα παλιάς τεχνολογίας

Τα περισσότερα μηχανήματα παλιάς τεχνολογίας λειτουργούν με μειωμένη απόδοση και αυξημένα κόστη συντήρησης και αναλωσίμων. Αν τα αποσύρετε για μηχανήματα νέας γενιάς, επωφελείστε από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης τεχνολογίας: μειωμένα κόστη, φιλικότητα στο περιβάλλον και αυξημένη απόδοση.

Αποσύρετε τους παλιούς σας εκτυπωτές και κερδίστε
(ισχύει για όλους τους βιομηχανικούς εκτυπωτές, ανεξάρτητα από που τους έχετε προμηθευτεί)

 

Δείτε αναφορές του άρθρου μας για τις «5 ιδέες» στον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο:

Εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ - 3 Νοεμβρίου 2010
Περιοδικό PLANT - Δεκέμβριος 2010
Περιοδικό ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ - Μάρτιος 2011

 

Αν θέλετε να σας βοηθήσουμε να υλοποιήσετε με επιτυχία αυτές τις ιδέες, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο τηλ. 210-6690900 (Κα Λίλα Θεοδώρου).

Με ενδιαφέρει να μειώσω το κόστος της παραγωγής

Invalid Input
Παρακαλώ συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Invalid Input