Τι κερδίζετε με τη μετάβαση από τη μηχανική στην αυτόματη τεχνολογία


Στο σύγχρονο περιβάλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας, η ημερομηνία λήξης και το LOT δεν είναι απλά δυο κωδικοί – πρόκειται για πληροφορία ιδιαίτερης σημασίας για τη βιομηχανική επιχείρηση και τους πελάτες της. Είτε πρόκειται για λόγους ιχνηλασιμότητας είτε για λόγους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των πελατών και της Νομοθεσίας, κάθε βιομηχανία χρειάζεται ευανάγνωστους και αξιόπιστους κωδικούς σε πραγματικό χρόνο για τη σήμανση των προϊόντων της. Παρόλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εύκαμπτα υλικά (φιλμ) για τη συσκευασία των προϊόντων τους εκτυπώνουν τους κωδικούς με παραδοσιακές μεθόδους όπως η θερμοτυπία (hot foil) και η μηχανική τεχνολογία εκτύπωσης. Όμως αυτές οι μέθοδοι δεν προσφέρουν την απαιτούμενη αναγνωσιμότητα και ποιότητα εκτύπωσης, ενώ συμβάλουν στην άυξηση των λειτουργικών δαπανών της παραγωγής.

Η αυτόματη τεχνολογία κωδικοποίησης (ψηφιακή εκτύπωση θερμικής μεταφοράς) αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτά τα προβλήματα και - λόγω της προσιτής της τιμής -  αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε παραγωγική μονάδα που συσκευάζει τα προϊόντα της σε εύκαμπτα φιλμ.


1. Ποιά είναι τα προβλήματα των παραδοσιακών μεθόδων εκτύπωσης

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης (hot foil, μηχανικούς εκτυπωτές, κ.ά.) αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα όπως:

  • Λάθη στην κωδικοποίηση των προϊόντων λόγω της χειροκίνητης αλλαγής των κωδικών
  • Μειωμένη ποιότητα εκτύπωσης και μη αναγνώσιμοι κωδικοί
  • Πολλά σταματήματα, λόγω της ανάγκης για συχνές αλλαγές του ρολού μελανοταινίας και των χαρακτήρων της θερμικής σφραγίδας
  • Υψηλά κόστη λειτουργίας που σχετίζονται με τα συχνά σταματήματα
  • Φθορά στη συσκευασία του προϊόντος από την πίεση της θερμικής σφραγίδας


2. Σε τι διαφέρει η ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης

Σε σύγκριση με το hot foil και τη μηχανική εκτύπωση, η ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει:

  • Καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης σε μεγαλύτερη περιοχή εκτύπωσης
  • Λιγότερα λάθη
  • Λιγότερα σταματήματα
  • Μεγαλύτερη ευελιξία
  • Μειωμένα κόστη λειτουργίας


3. Παραδείγματα ψηφιακής εκτύπωσης σε εύκαμπτα φιλμ συσκευασίας

Μεταβλητά δεδομένα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
Καθαροί κωδικοί υψηλής ανάλυσης
Απλή δημιουργία κωδικών διαφόρων χαρακτήρων
Κείμενο και λογότυπα σε μεγάλη περιοχή εκτύπωσης


4. Τι κερδίζετε από τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία


Καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη περιοχή εκτύπωσης

Η ψηφιακή εκτύπωση γίνεται με εκτυπωτικές κεφαλές οι οποίες μπορούν να εκτυπώσουν κείμενο και λογότυπα σε ανάλυση 300 dpi και σε μεγαλύτερη περιοχή εκτύπωσης σε σύγκριση με τους μηχανικούς εκτυπωτές. Αυτό σημαίνει ότι (α) οι κωδικοί σας είναι πλέον 100% αναγνώσιμοι και (β) έχετε τη δυνατότητα για εκτύπωση περισσότερων και μεγαλύτερων κωδικών.    


Μείωση λαθών

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές ενσωματώνουν real-time clock το οποίο επιτρέπει την ανανέωση της ημερομηνίας και της ώρας σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα στις εκτυπώσεις χωρίς την παρέμβαση χειριστή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο λαθών κατά την κωδικοποίηση.

Τα μηνύματα εκτύπωσης αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων και η επιλογή τους γίνεται μέσω οθόνης με προεπισκόπηση WYSIWYG, επιτρέποντας γρήγορες αλλαγές χωρίς λάθη. Κατά την σχεδίαση και τροποποίηση των μηνυμάτων, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης password για ελεγχόμενη πρόσβαση.


Μείωση σταματημάτων

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς χρησιμοποιούν μεγαλύτερα ρολά μελανοταινίας, τα οποία επιτρέπουν αλλαγές σε αραιότερα διαστήματα.  Η αλλαγή κωδικού γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, αντίθετα με τη χρονοβόρα διαδικασία αλλαγής στους μηχανικούς εκτυπωτές.

Οι εκτυπωτές ψηφιακής τεχνολογίας ενσωματώνουν μηχανισμό που ενισχύει την εφελκυστική αντοχή της μελανοταινίας, αποφεύγοντας τα ‘σκισίματα’ που παρατηρούνται  στους μηχανικούς εκτυπωτές.

Τέλος, ένα ψηφιακό σύστημα εκτύπωσης δεν απαιτεί συμπιεσμένο αέρα για τη λειτουργία του, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία του και μειώνει τα κόστη λειτουργίας.


Μείωση κόστους λειτουργίας

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές ενσωματώνουν μηχανισμό εξοικονόμησης της μελανοταινίας (Ribbon Economy), ο οποίος επιτρέπει τη χρήση έως και 60% λιγότερης μελανοταινίας ανά εκτύπωση, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότη τα εκτύπωσης.

Με αυτό τον τρόπο, εκτός από τη μείωση του κόστους αναλωσίμων, αυξάνεται και το καθαρό μήκος της μελανοταινίας για εκτύπωση (έως και 1625 μέτρα για τα πιο οικονομικά μοντέλα ψηφιακών εκτυπωτών), μειώνοντας τα σταματήματα για αλλαγή ρολού. Με τον μηχανισμό εξοικονόμησης επιτυγχάνεται και αύξηση της διάρκειας ζωής της κεφαλής λόγω της λιγότερης πίεσης (κατά 10-15%) που ασκείται στην κεφαλή.

Η αλλαγή ρολού σε ένα ψηφιακό εκτυπωτή μπορεί να γίνει μέσα σε 60-65 δευτερόλεπτα συμπεριλαμβανομένου και του καλιμπραρίσματος.


Ευελιξία

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς τοποθετούνται εύκολα σε κάθετες και οριζόντιες συσκευαστικές μηχανές συνεχούς ή διακοπτόμενης ροής. Η αλλαγή από δεξί σε αριστερό προσανατολισμό γίνεται εύκολα και γρήγορα, έτσι ώστε να καλύπτεται κάθε δυνατή εφαρμογή.

Οι κεφαλές αυτών των εκτυπωτών μπορούν  να εκτυπώσουν σε χαμηλές ή σε υψηλές ταχύτητες (από 10 έως 750 mm/sec), προσφέροντας σταθερή ποιότητα εκτύπωσης ακόμη και σε χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας.  


Ευκολία εγκατάστασης

Ο μικρός όγκος και ο compact σχεδιασμός των ψηφιακών εκτυπωτών επιτρέπει την εύκολη τοποθέτησή τους σε οποιαδήποτε συσκευαστική μηχανή.

Οι περισσότεροι ψηφιακοί εκτυπωτές θερμικής μεταφοράς ενσωματώνουν μικρό τροφοδοτικό, ελάχιστες συνδέσεις καλωδίων, ενώ προσφέρουν δυνατότητα ελέγχου πολλών εκτυπωτών από ένα interface. Κατά την εγκατάσταση, η κεφαλή ευθυγραμμίζεται αυτόματα στη βέλτιστη θέση χωρίς τη χρήση εργαλείων. Κατά την χρήση, η κεφαλή ελέγχεται ηλεκτρονικά.


Ευκολία χρήσης

Οι ψηφιακοί εκτυπωτές διαθέτουν μεγάλες έγχρωμες οθόνες αφής (Touch Screen) και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον διεπαφής (GUI) με τον χειριστή. Έτσι, οι χειριστές μπορούν να σχεδιάζουν τα μηνύματα εκτύπωσης σε προεπισκόπηση WYSIWYG και να αλλάζουν εύκολα τον τύπο των κωδικών.

Εναλλακτικά, το μήνυμα μπορεί να σχεδιαστεί σε PC και να μεταφερθεί μέσω USB ή Ethernet στον εκτυπωτή. Τέλος, οι ψηφιακοί εκτυπωτές ενσωματώνουν μηχανισμούς που διευκολύνουν τόσο τη φόρτωση της μελανοταινίας όσο και τον καθαρισμό της κεφαλής.

 

5. Απόσυρση εκτυπωτών παλαιάς τεχνολογίας

Η εταιρεία μας σας δίνει την ευκαιρία να αποσύρετε τους παλιούς σας εκτυπωτές οποιουδήποτε κατασκευαστή και ανεξαρτήτως του αν λειτουργούν ή όχι, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Εάν θέλετε να αποσύρετε τον παλιό σας μηχανικό εκτυπωτή ή hot foil, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 210 6690900.

 Αίτηση ενδιαφέροντος για απόσυρση
Ενδιαφέρομαι να αποσύρω


Παρακαλώ επιλέξτε όποια από τα παραπάνω σας ενδιαφέρουν.
Περιγράψτε
Invalid Input
Επίσης
Invalid Input
Εταιρεία(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρεία σας.
Ονοματεπώνυμο(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας.
E-mail(*)
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Τηλέφωνο
Παρακαλώ συμπληρώστε το τηλέφωνο στο όποιο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Σχόλια
Invalid Input
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ
Αποστολή Στοιχείων.