Η θερμική κεφαλή είναι από τα πιο σημαντικά μέρη του θερμικού εκτυπωτή σας. Η κακή συντήρησή της επηρεάζει άμεσα την ποιότητα εκτύπωσης, καθιστά συχνά τα barcodes μη αναγνώσιμα, μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της ενώ το κόστος αντικατάστασής της είναι σχετικά μεγάλο.

Τα καλά νέα;

Με την απαραίτητη φροντίδα και συντήρηση, η ζωή της κεφαλής του θερμικού εκτυπωτή σας μπορεί να επεκταθεί σημαντικά! Σας προτείνουμε 3 τρόπους για να το πετύχετε!


1. Καθαρίζετε την κεφαλή τακτικά και ΣΩΣΤΑ!

Ο καθαρισμός της κεφαλής καλό είναι να γίνεται όσο πιο τακτικά γίνεται. Ένας καλός κανόνας είναι κάθε φορά που αλλάζετε την μελανοταινία ή 2-3 φορές το μήνα.

Προσοχή στον τρόπο που καθαρίζετε την κεφαλή! Χρησιμοποιείτε πάντα ισοπροπυλική αλκοόλη, σε υγρή μορφή με ένα μαλακό πανάκι ή πιο εύκολα με έτοιμα εμποτισμένα μαντηλάκια.

Ο καθαρισμός γίνεται με κίνηση αριστερά-δεξιά μέχρι να καθαρίσουν τα υπολείμματα μελανιού.

  • Μην ξεχνάνε να καθαρίσετε τον κύλινδρο που βρίσκεται κάτω από την κεφαλή (platen roller). Το platen roller λειτουργεί ως μία στέρεη επιφάνεια πάνω στην οποία πιέζονται η ετικέτα και η μελανοταινία και στην συνέχεια τραβιέται η ετικέτα μέσα από τον εκτυπωτή. Καθώς φθείρεται, γίνεται γυαλιστερό με αποτέλεσμα η ετικέτα να γλιστράει πάνω του. Με τον σωστό καθαρισμό, επεκτείνεται σημαντικά η ζωή του platen roller και η ποιότητα εκτύπωσης βελτιώνεται!
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αιχμηρά αντικείμενα για τον καθαρισμό της κεφαλής ή του κυλίνδρου. Οποιαδήποτε γρατζουνιά μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ποιότητα εκτύπωσης.


2. Χρησιμοποιείτε τη σωστή μελανοταινία

Το πλάτος της μελανοταινίας πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο το πλάτος του της ετικέτας που εκτυπώνετε. Ενδείκνυται να είναι και λίγο μεγαλύτερο.

Αν η μελανοταινία είναι πιο στενή από την ετικέτα, τότε υπάρχει κίνδυνος να γρατζουνιστεί η κεφαλή. Στην ουσία η μελανοταινία λειτουργεί ως προστατευτικό μεταξύ της κεφαλής και του υλικού εκτύπωσης, μειώνοντας την τριβή και την ανάπτυξη θερμοκρασίας.

Αξίζει να επενδύσετε σε μελανοταινίες καλής ποιότητας, καθώς είναι σχεδιασμένες να αυξάνουν δραστικά τη διάρκεια ζωής της κεφαλής και να εξασφαλίζουν καλή ποιότητα εκτύπωησης.

Αντίθετα οι μελανοταινίες κακής ποιότητας δεν εξασφαλίζουν την ποιότητα εκτύπωσης και μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της κεφαλής μέχρι και 50%! Πολλοί προμηθευτές μελανοταινιών αποδεικνύουν ότι διαθέτουν μελανοταινίες καλής ποιότητας δίνοντας εγγύηση διάρκειας ζωής της θερμικής κεφαλής.


3. Εκτυπώνετε με τις σωστές ρυθμίσεις στον εκτυπωτή σας

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας για τον τύπο του υλικού που εκτυπώνετε και τη μελανοταινία που χρησιμοποιείτε. Έτσι πετυχαίνετε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για σωστή εκτύπωση αλλά και να μην υπερθερμαίνεται η κεφαλή
  • Εκτυπώνετε στην χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα ώστε και να έχετε καλή ποιότητα εκτύπωσης αλλά και να ελαχιστοποιείτε τη μηχανική φθορά του εκτυπωτή σας
  • Χρησιμοποιήστε όσο δυνατόν χαμηλότερη αντίθεση (contrast) για να μην χρησιμοποιείτε περισσότερη θερμότητα από ό,τι χρειάζεται
  • Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δυνατή πίεση στην κεφαλή για να μειώσετε την τριβή

Επειδή τα μαντηλάκια ισοπροπυλικής αλκοόλης είναι σημαντικό εργαλείο για τη συντήρηση των εκτυπωτικών κεφαλών, η Θεοδώρου προσφέρει 1 δωρεάν kit καθαρισμού ανά εταιρία.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.

printercare