Η εταιρεία ΤΣΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ “COSMETIC”, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών ιδιωτικής ετικέτας κατά παραγγελία και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων από το στάδιο της ιδέας έως το τελικό προϊόν και τη μαζική παραγωγή του, αναζητούσε μία συνολική και ευέλικτη λύση αυτοματοποίησης στο στάδιο της πρωτογενούς συσκευασίας, όσον αφορά την επικόλληση ετικέτας στα προϊόντα και τη δυναμική κωδικοποίησή τους, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της. Ειδικότερα λόγω της δραστηριότητας παραγωγής των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας η εταιρεία αναζητούσε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να αναλαμβάνει και να φέρνει εις πέρας ευέλικτα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, συνεργασίες υψηλών απαιτήσεων με πολλά και διαφορετικά format συσκευασίας τα οποία δεν είναι εφικτό να είναι προκαθορισμένα.

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, μέλος του Ομίλου Θεοδώρου, ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ανάγκη σχεδίασε και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο σύστημα ετικετοποίησης που εξασφαλίζει αύξηση παραγωγικότητας, μείωση κόστους και ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του πελάτη για ευελιξία στην κωδικοποίηση και επικόλληση ετικέτας στην πρωτογενή συσκευασία.

Η Ανάγκη

Στο εργοστάσιο της εταιρείας υπήρχε αφενός η ανάγκη για αυτόματη πλευρική επικόλληση ετικέτας σε έως δύο αντισυμμετρικές πλευρές οβάλ και παραλληλεπίπεδων δοχείων και αφετέρου για περιμετρική επικόλληση ετικετών σε κυλινδρικές και κωνικές φιάλες με ρυθμό έως και 45 τεμάχια/min με μία διάταξη, η οποία θα έπρεπε να είναι σε θέση να διαχειρίζεται διαφορετικά δοχεία και σε μεγάλο εύρος μεγεθών (από μερικά ml έως και 2lt), όπως επίσης και να διαθέτει εκτυπωτή για την online εκτύπωση δυναμικής πληροφορίας (lot number, ημερομηνία λήξης) επί της ετικέτας κατά το στάδιο της επικόλλησης. Επιπλέον απαίτηση του πελάτη, η οποία προέκυψε από νέα συνεργασία κατόπιν της αρχικής ανάθεσης του έργου στην ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ και πριν την παράδοσή του, ήταν η προσανατολισμένη επικόλληση ετικέτας σε κυλινδρικό δοχείο με ακρίβεια και εντός συγκεκριμένων πλαισίων με ανάγλυφη οριοθέτηση.

Η Λύση

Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ κατόπιν τεχνικής ανάλυσης της υπάρχουσας ανάγκης και με γνώμονα αφενός την αξιοπιστία του συστήματος στις υφιστάμενες απαιτήσεις και αφετέρου την απαιτούμενη ευελιξία σε μελλοντικές, προσέφερε μία ολοκληρωμένη και καινοτόμο λύση υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζει αύξηση παραγωγικότητας, μείωση κόστους και πλήρη ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη. Πιο συγκεκριμένα η προσέγγιση που επιλέχθηκε για την αυτόματη επικόλληση ήταν μία διάταξη αυτόματης διπλής πλευρικής και περιμετρικής επικόλλησης ετικετών αποτελούμενη από δύο κεφαλές επικόλλησης ετικετών Herma H500 VS κατάλληλες για επικόλληση ετικέτας ύψους έως και 240mm, θερμικό εκτυπωτή Markem SDX40i και ειδικά modules διαχωρισμού, ευθυγράμμισης, συγκράτησης προϊόντων και επίστρωσης ετικέτας κατά το στάδιο της επικόλλησης, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται εξαιρετική ακρίβεια και επαναληψιμότητα επικόλλησης. Επιπλέον στη διάταξη, κατόπιν νέας ανάγκης του πελάτη η οποία αφορούσε προσανατολισμένη επικόλληση ετικέτας και προέκυψε μετά την αρχική ανάθεση του έργου, προστέθηκε ειδική κάμερα ανίχνευσης θέσης και κατάλληλος αυτοματισμός για την αυτόματη αναγνώριση γωνίας εισόδου των δοχείων και επικόλλησης ετικέτας εντός συγκεκριμένων πλαισίων επί της περιφέρειας τους.

Διαφοροποίηση Λύσης

 • Μεγάλη ευελιξία σε format και διαστάσεις συσκευασιών
 • Modular διάταξη εύκολα αναβαθμίσιμη με επιπλέον κεφαλές (πχ επικόλληση top ή/και bottom) ή modules (πχ ετικέτα ασφαλειας)
 • 21 διαφορετικά δοχεία (παραλληλεπίπεδα, οβάλ, κυλινδρικά, κωνικά, βάζα, φιαλίδια, με διαφορετικά καπάκια) όλα διαχειρίσιμα από μία διάταξη
 • Άμεση παραμετροποίηση και αλλαγές applicators από προϊόν σε προϊόν σε χρόνους < 1min

Τα Οφέλη

 • Αξιόπιστη λειτουργία συνδυασμένη με ελάχιστη ανάγκη παρακολούθησης από τον χειριστή
 • Μεγάλη ευκολία χειρισμού
 • Πραγματικά αυτόματο ξεκίνημα - σταμάτημα
 • Ελάχιστο κόστος λειτουργίας (συντήρηση και αναλώσιμα)
 • Υψηλή διαθεσιμότητα
 • Απόλυτη ευελιξία και άριστη ποιότητα επικόλλησης
 • Κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο, κατάλληλη για οποιοδήποτε βιομηχανικό χώρο (με υγρασία, σκόνη, ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, κλπ)
 • Δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης της διάταξης ώστε να καλύψει νέες ανάγκες

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια λύση, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας τηλεφωνήσετε στο 210 6690900.

Φόρμα επικοινωνίας
Ενδιαφέρον για:
Invalid Input
Επιπλέον πληροφορίες:
Λάθος Εισαγωγή. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Όνομα:(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας
Επώνυμο:(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας
Εταιρεία:(*)
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας
Θέση στην εταιρεία:
Invalid Input
Τηλέφωνο:
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
E-mail:(*)
Incorrect email input. Please try again.
Invalid Input
Λάθος εισαγωγή